15 Kasım 2013 Cuma

Safari kullanıcıları - izleme sanık Google arama motoru izle (#SEW)

google-safariGoogle şirket arama motoru Applenın Safari tarayıcısı gizlilik koruması atlar rapor sonrasında konuşuyor.


Wall Street Journal, şirket izleme araçları engellemek amacıyla Safari ayarlarını yoksayarak raporlama Stanford Üniversitesinde araştırmacı gösterdi. Google platformlar bildirildi tarayıcı OS X ve iOS sürümlerinde kullanıcı etkinliğini günlüğe yazmak başardık.


Google, ancak raporu mischaracterizes"sorun" dedi. Rachel Whetstone, iletişim ve kamu politikası, Google Başkan Yardımcısı dedi bir beyanı kodu Google hesaplarına açan kullanıcılara hizmetleri sağlamak için kullanılmıştır.


"Safari kullanıcıları Googleda imzalanan ve kişiselleştirme, bu tür için tercih vardı olup olmadığını tespit, böylece bu özellikleri etkinleştirmek için biz Safari browsers ve Googlenın sunucuları arasında geçici iletişim bağlantı oluşturulan" Whetstone dedi. "Ama geçen kullanıcının Safari tarayıcısını ve Googlenın sunucuları arasında bilgi anonim, biz bunu etkili bir şekilde kişisel bilgilerini ve onların göz atın web içeriği arasında bir bariyer oluşturmak tasarlanmıştır."


Ne etkinleştirmek, şirket niyetinde değildi ancak, üçüncü taraf reklamverenler tarafından çerezlerin kullanımı yapıldı. Google, çerezleri toplanan kişisel bilgilerin değildi ve bunu etkilenen sistemlere tanımlama bilgilerini kaldırma dedi.


Apple kendi gizlilik uygulamaları için inceleme altında bulur raporu gelir. Şirket gizlilik savunucuları ateş altında geldi ve ve hükümet yetkilileri aşağıdaki raporları IOS uygulamaları kullanıcı adres defterleri bildirim veya izniniz olmadan erişmek mümkün olmuştur.


Electronic Frontier Foundation (EFF) olay Google ile reklam ortakları sıkı, organize "yapmak değil izlemek" platformdan ihtiyacını vurgular dedi.


"Googlenın Web kullanıcılarının gizliliğine saygı çok iyi bir iş yapabilirsiniz kabul zamanı geldi," EFF dedi. "Bir şekilde Google kendisi için çevrimiçi gizlilik tartışması iyi bir aktör olarak kanıtlayabilirim, kullanıcıların Google onlar hakkında topladığı verileri sınırlamak anlamlı şekillerde sunarak olduğunu."


Güncelleştirmeleri (Günlük veya haftalık) bültenlerine kaydolun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder